fredag 7 november 2008

Jobben som står emot finanskrisen

Det finns inte en avmattning inom teknikyrken. Det ska även vara en bra arbetsmarknad för säljare enligt reportaget. Jag är dock lite fundersam över den inställningen i och med att många säljare i bla detaljhandeln inte har en utbildning. Är det inte bättre att anställa en säljare som har studerat i alla fall lite ekonomi? Är det inte bättre för ett företag att anställa en säljare som kan hoppa in på ekonomiavdelningen vid behov? Speciellt om man driver ett litet företag och just nu finns det många välutbildade ekonomer iom finanskrisen.
Jag gör många inköp och har genom åren mött många säljare. Min åsikt är att en säljare måste först och främst inge förtroende och skapa en trovärdighet - hur får man trovärdighet? Via utbildning och erfarenhet. Idag funderar jag som inköpare en extra gång innan jag beslutar för att göra det faktiska inköpet framförallt i och med det ekonomiska läget i världen. När jag köper måste det vara en trovärdig säljare som jag köper in utbildningar, möbler, tjänster av. Jag tycker att det känns tryggare med en utbildad säljare. Källa E24.

Företag som Tactel har problem att växa sig större i och med att det inte finns tillräckligt med utbildad arbetskraft här i Malmö. Vi måste uppmana gymnasieeleverna att studera tekniska utbildningar.
Källa Sydsvenskan

:) Tina

Inga kommentarer: